dijous, 12 de setembre de 2013

La Via Catalana, just davant de Can Ricart.

Més que ser una cadena humana, era un riu cabalós de gent, el que hem retratat en l'avinguda Diagonal amb la cantonada del carrer Espronceda. 
Sota l'atenta mirada de l'antiga i malmesa torre del rellotge de can Ricart, dones i homes, avis i nenes, hem encaixat les mans, agermanant-nos en el desig de llibertat nacional. 
Un bon grapat de samarretes grogues que denunciaven les retallades en educació, donaren un cert contingut social a l'acumulació de persones que fèiem cua per sortir d'una espanya que no té apanyo.
També ens ha resultat d'allò més metafòric que hi hagués tanta ciutadania donant l'esquena al parc central, la "truculenta" història del qual se pot seguir mitjançant els articles que hi ha penjats en http://parkcentralpoblenou.blogspot.com.es/
I si el que voleu és veure més fotos de la via en aquest indret, tenim una vintena penjades en https://www.facebook.com/aavv.canricart/media_set?set=a.689489291080407.1073741845.100000580261397&type=3

Però per entendre del tot el que va succeir a la resta de la ciutat, volem recomenar aquest vídeo  http://vimeo.com/74941095   amb un altre mirada diferent a l'oficial dels maSS mèdia. 
Per a captar totalment l'esperit de la cadena, res millor que el vídeo de l'extrem sud, on la Guardia Civil detenia la gent que volia seguir més enllà del Km 1058 http://www.youtube.com/watch?v=_A_9WvemYSw&feature=youtu.be
Tornant a la capital, també tenim retratat el tram de Via que va passar just per un altre indret emblemàtic de les últimes lluites que ha viscut la ciutat, pel Forat de de la vergonya del barri de la Ribera. Aquest barri cansat pel pes del passat, va patir la destrucció per la invasió Espanyola-Francesa de la guerra de successió, la guerra civil i recentment en la era moderna ha tornat a ser víctima pel capitalisme especulador.
Val a dir que BcNeta es va apressar en borrar pintades reivindicatives durant el mateix matí de la Diada.

 "No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant d´un poble unit, alegre i combatiu" Vicent Andrés Estellés.