dilluns, 2 de desembre de 2013

Agbar i la plaça de les Glòries.

El Dissabte passat, unes 150 persones varem participar en una acció de denúncia davant la torre Agbar. Convocat pel procés constituient, ens enfrontarem amb els responsables de l'escandalosa privatització d'un dret tant fonamental com l'accés a l'aigua potable.

https://www.youtube.com/watch?v=lm0JYwYCG-0

 https://www.facebook.com/aavv.canricart/media_set?set=a.

 L'acte va contar amb la intervenció de Diego Canyamero del S.A.T. que ens va fer una crida a resistir i lluitar, i de l'Arcadi Oliveras que ens va recordar que estem millor que d'altres habitants del planeta ( a l'Àfrica malviuen amb 8 litres per persona i dia, mentre als EEUU en gasten més de 500). 

 http://www.youtube.com/watch?v=rAjbcKZqsD4&feature=youtu.be

També hi foren els companys d'Aigua és vida, que ens varen explicar les il·legalitats de la companyia de suministrament i els tripijocs municipals que les encobreixen. La política de portes giratòries dels càrrecs polítics de l'ajuntafems tripartit que ara estan de directius de Agbar clama a madamme Gillotine que torni a les places públiques !!!!

Però en la plaça de les Glòries no hi ha pas cap estri decapitatori. Tant sols es veuen tisores en els cartells, malbaratament de diners públics a manta, rius de turistes càmera en ma i allaus d'habitants de la polis que, defugint l'àgora, transmuten el temple en mercat i adoren les falses tonalitats àureas de la pirita més barroera.

https://www.facebook.com/aavv.canricart/media_set?set=a.73

 A l'ombra del futur hotel de gan luxe http://poblenou.org/index.php/2013/11/la-torre-agbar-sera-un-hotel-de-luxe/  que faran quan Aigües de Barcelona es vengui la torre, unes 15.000 habitants de la ciutat s'acumulaven pels passadissos dels nous encants vells (55 milions de diners públics). Arribant el consum nadalenc i davant la situació econòmica majoritària, la gent ha deixat d'anar al Carrefour per cercar mantenir els regals però pagant menys euros. També tenim la buidor de la Grapadora, que ens ha costat 80 milions, on per fer bulto la farceixen amb una biblioteca que hauria d'estar construida entre Gran Via i Diagonal ( però no han fet l'edifici) i una expocició d'artesans sense clients a qui vendre. Més buidor encara en recordar "La Nave Espacial" i la pobresa cultural a que ens va abocar llur desalotjament. De la "deconstrucció" del tortell viari i els 10 milions que ens costarà (enlloc de gastar-se la meitat de la meitat en deixar-la i fer-hi un jardí elevat), preferim no parlar-ne, que se'ns escalfa la boca i diu que seran 30.000 euros de multa "ofendre" a segons quines institucions......