dimecres, 11 d’abril del 2012

Focs d'encenalls i cortines de fum.

Avui, tres dies després de les 4 morts al costat de can Ricart, un desdibuixat cartell al que li queden 2 Telenotícies abans de caure desenganxat, és tot el que assenyala el que la premsa addicte al règim qualifica literalment com "Incident que reobre el debat sobre el barraquisme en el Poblenou".
Aquest fosc succés, desvinculat segons tots els anàlisi oficials dels plans urbanístics del 22@, no provocarà rius de tinta mediàtica. Mentre, els presumptes incendiaris de contenidors de la vaga general passada, seguiran en presó preventiva, per escarni de possibles imitadors.

Michaela, Dan, Adi i Alex Han traspassat al "altre barri" i el "nínxol econòmic" que ha quedat buit és ràpidament ocupat per d'altres recollidors de ferralla, que heretaran la terra cremada on abans aquestes persones malvivien. Sembla que els difunts no eren membres de la família habitual que, durant els últims 10 anys, pernoctava en el solar abandonat de l'antiga empresa tèxtil Burberry. Una de tantes que va aprofitar la requalificació dels terrenys en edificables per a deslocalitzar-se, enderrocar les naus, replegar una suculenta plusvàlua en la requalificació en vendre els terrenys a alguna immobiliària, que no ha fet res més que especular. Darrera deixaven la destrucció dels llocs de feina i un forat bancari que els contribuents haurem de taponar per ordre ministerial.
Tot i així, quasi ningú no remena les aigües estancades de l'oasi català, sabedors de que hi ha un fons de llods en putrefacció anaeròbica, que enpudegarien massa en airejar-los. Val més voleiar botafumeiros d'encens, que anar a l'arrel dels problemes (i que et criminalitzin per radical i tal). Interrogar-se sobre les responsabilitats no surt rendible en termes de mercat.

Demà, els còmplices de l'estafa piramidal immobiliària continuaran gaudínt impunement de les seves fortunes, amassades a cabassos i aixoplugades en paradisos fiscals. Els maSS-merda parlaran de futbol i el gruix de la societat barcelonina continuarà protagonitzant "l'assaig sobre la ceguesa humana" que en Saramago explica tant bé.