dilluns, 7 de maig de 2012

Exemple de defensa del patrimoni històric.

Entre les tranquil·les poblacions de Cabrera i Vallbona d'Anoia, en la llera del riu que dona nom a aquesta bonica comarca, es troba la colònia ecoindustrial, postcapitalista i col.lectivitzada de Ca la Fou. És un intent de vida alternatiu, basat en el cooperativisme i integrat dins de la C.I.C.

Però avui no parlarem d'aquest interessant projecte, sinó més aviat del que hi ha per sota terra: Les restes d'un molí fariner del segle XII.  Després en el segle XVI feren un molí paperer.També hi ha la base de pedra picada d'una premsa del segle XV, una bassa de decantació de fa 150 anys, etc. 

Damunt dels antics molins construiren la colònia tèxtil que amb una turbina Fontaine feia moure els telers. Per donar a conèixer a tothom i totdon aquest patrimoni ocult, han gravat el següent vídeo:

 http://vimeo.com/41473895

Exactament al contrari del que feia l'ajuntafems barceloní tripartit amb un be cultural d'interès nacional com can Ricart. Recomanem veure el vídeo de la xerrada de Manuel Delgado del 2007:
http://blip.tv/dvactivisme/manuel-delgado-poblenou-canricart07-419483

Després de veure els diferents vídeos i fer comparacions, queda clar que qui vol defensar el patrimoni històric actua en conseqüència i qui defensa els interessos de l'especulació immobiliària i els plans urbanístics que ens han dut fins això que en diuen crisi, no volien proves gràfiques de les seves malifetes governamentals.