dimarts, 7 de maig de 2013

6 anys de B.C.I.N. i a l'ajuntafems ni plim!

Coincidint amb que fa 6 anys de la declaració del recinte de Can Ricart com bé cultural d'interès nacional (B.C.I.N.), la màxima protecció legal pel patrimoni arquitectònic, la premsa "pseudo-escarrenosa" se'n recorda de les responsabilitats convergents. Diu El Periodico que el recinte agonitza, ara que el cadàver de les naus industrials ja no fa ni pudor de podrit, doncs no resta sencera ni la carcassa esquelètica del que va ser. Diu El País que comparat amb Can Batlló no hi ha color, que en l'altre barri (La Bordeta) ho han fet millor.
A nosaltres, des de l'associació veïnal de can Ricart, l'editorial que ens sembla minimament digna és la de La Llacuna produccions audiovisuals http://editoriallallacuna.wordpress.com/2013/05/06/635/#comment-30 on toquen una mica millor el tema.
De totes maneres, quasi tothom té poca memòria de la milionada de diners públics malversats en no fer-hi res que no fos enderrocar el nostre patrimoni històric, laboral i de creació artística :-( Tripartit i Convergents són iguals de responsables http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2013/04/tanto-monta-y-monta-tanto-isabel-como.html
El fòssil petri el mostraran en un mausoleu momificat, que tornarem a pagar amb els pocs diners que dels impostos ens escuren. Un vel de foscor institucional cobrirà qualsevol "presumpte" delicte i els còmplices necessaris ploraran planyívols davant el fèretre exposat en velatori vanitós. Un altre exercici d'hipocresia política que ens regalarà això que anomenen crisi per no dir estafa piramidal immobiliària. Més del mateix, mentre totes anem a pitjor!

Us deixem amb dues fotos històriques del recinte, la primera de quan encara estava sencer, la segona amb l'inici dels enderrocs començats.