dimarts, 11 de novembre del 2008

El 22@ continua imparable en la seva carrera de destrucció i banalització de les nostres vides, ara apunta contra les Industrias Waldes.

Sembla ser que a aquesta petita industria centrada en el disseny i l'elaboració de productes metàl.lics destinats a la indústria tèxtil (botons i cremalleres, entre altres), el futur se li torna a enfosquir. Ha superat tot tipus de crisis des de la seva fundació al Poblenou a l'any 1924; ni la recessió econòmica dels anys 70 aconseguí fer tancar l'empresa que va estar a un pas de la desaparició, i que s'evità amb la seva reconversió en una cooperativa d'obrers.
Just ara, en plena crisi econòmica, el pla urbanístic 22@ s'aprofita i reclama aquests terrenys on s'ubica la factoria (la seva àrea concreta d'afectació -el subsector 11- engloba dues illes consecutives). En l'actualitat la fàbrica en vida i en ple rendiment, compta amb 60 treballadors.


L'edifici d'Industrias Waldes el trobem al carrer Ramón Turró 111-129 i data del 1912. Antigament es va utilitzar com a magatzem d'oli, dipòsits que encara es conserven a l'interior. Uns anys després, l'enginyer industrial Jindrich Waldes va comprar les naus per instal.lar-hi una de les seves fàbriques de subministraments metàl.lics per al tèxtil, com les que ja tenia a Dresden, Praga, París i Nova York.

info original de la noticia
una mica d'història