divendres, 13 de març del 2009

Can Ricart, l’edifici financer i el mal oratge.

L’edifici financer que aixopluga el sistema capitalista té els fonaments de fang. Ha volgut créixer fins l’estratosfera sense pensar en que més alta seria la caiguda. Ara, els cascots del ensorrament globalitzat comencen a ploure damunt la classe treballadora i l’horitzó s’enfosqueix davant l’arribada inexorable d’un huracà de força 5 que convertirà tot el nostre planeta en la Novaorleans de després del Catrina.



I aquesta és la sensació de les veïnes i veïns de can Ricart en veure l’estat en que es troba el patrimoni històric : Un tornado especulatiu de requalificacions urbanístiques fill de la tramuntanada d’impunitats escandaloses, que ha trinxat el més simbòlic dels recintes fabrils del barri. Una pedregada de corrupció i el mal llamp de l’avaricia que esquerda les parets sense sostre de les naus abandonades venudes al ninguneig municipal i al leurouxisme del conseller de cultura.



La tempesta de foc que va transformar en fum i sutge un patrimoni arquitectònic únic a Europa continua sense ser jutjada. Els mateixos que posaven la mà dins de la caixa del diner públic per “indemnitzar” als seus amics directius del
Fòrum, volen instal.lar “la casa de les llengues” damunt les cendres i les runes del que havia estat un conjunt d’insupstituible valor històric; espai que acollia 250 llocs de treball fins que el 22@ i els seus gratacels bàrbars volgueren “construir riquesa” . Les fotos de l'actual estat de can Ricart demostren fins on han arribat amb el seu terrorisme econòmic i el descarat proxenetisme territorial que caracteritzen els mals governs que em patit fins ara.

2 comentaris:

Kiliam Jase ha dit...

SÓN UNES MALES BÈSTIES ELS QUE "GOVERNEN" BARCELONA, FA 30 ANYS! S'HAN APODERAT DE LA CIUTAT QUE VAM CONSTRUIR ELS CIUTADANS, A BASE DE TREBALLAR HONESTAMENT I AQUESTS DEGENERATS ENS HAN TRET FÓRA DE LES NOSTRES TENDES, DELS NOSTRES TALLERS, DELS NOSTRES PISOS...I ELS HAN DONAT ALS CAPITALISTES "INVERSORS" GRAN PART DE LA NOSTRA VIDA PER A QUE ESPECULIN FINS A REBENTAR. LA GRAN QÜESTIÓ ÉS: COM ELS FOTEM FÓRA DEL GOVERN I DE LES NOSTRES VIDES?

CdeCarabassa ha dit...

La barra de l'Hereu i companyia és infinita. Fa trenta anys que hi són i en fa com a mínim quinze que els hauriem d'haver fet fora.
Durant temps, més que canviar-los per uns altres, confiava en canviar-los l'actitud, buscar la bona gent del PSC per senyalar-los els errors dels cretins amb qui comparteixen partit.
Fa anys que de bona gent ja no en queda, si és mai en van tenir i no va ser un mal miratge meu. El cretinisme, la demagògia, el poder per el poder, ocupen l'Ajuntament i les poltrones dels partits que se'l reparteixen.
Les espectatives de canvi són fluixes. Utilitzen tots els mitjans per perpetuar-se, la despesa en publicitat seria suficient per erradicar la pobresa a la ciutat,...però ai, tenen una paraula que els fa d'escut: són d'esquerres, són els bons.