diumenge, 17 de juny del 2012

Els brots verds que no es marceixen.

 Encerclats pel formigó i l'asfalt urbà, rebrotant il·legalment en un antic descampat, hi ha un petit reducte on hi neixen els tanys verd-esperança de la dignitat ciutadana. És l'hort okupa del barri, on s'alimenten el cos i l'esperit d'un grapat d'irreductibles poblenovins.

Ahir Dissabte, la bona gent de l'ateneu enciclopèdic popular varen aprofitar l'espai alliberat per, entre tomaqueres i patatars, fer gaudir al veïnat amb un recital de poesia lliure i gratuït. Els versos de mestres com Martí i Pol, Federico Garcia Lorca, Lluis Llach, Agustin Goitisolo, Vicent Andrés Esteller i Miguel Hernandez ens feren gaudir d'una tarda memorable a les més de 50 persones que ens varem congregar per a la cita.

Sense subvencions ni cap altre ànim de lucre que no fos l'enriquiment cultural, es poden fer infinitat d'activitats lúdiques amb èxits tant espaterrants com el d'ahir.

La vetllada també va ser aprofitada per l'assemblea social del Poblenou per a fer un berenar solidari amb els detinguts per la vaga general del 29M ( per despeses judicials) i els montaditos (pura delicatessen) posaren la guinda més saborosa al pastís sabàtic de musses, verdures i rebel·lia.