diumenge, 17 de març del 2013

Enric Duran ( i d'altres), en la calçotada del Poblenou.

Fa tant sols una estona que hem omplert el pap amb una deliciosa calçotada desobedient en l'hort indignat del Poblenou. Coincidint amb la crida a la revolució integral i la jornada d'actes descentralitzats, el convidat d'honor ha estat el company Enric Duran. Ell no ha pogut estar entre nosaltres en carn i os, doncs s'ha vist forçat a l'exili polític, amb una petició fiscal de 8 anys i un ordre de cerca i captura dictada pel jutjat. Però el seu exemple de lluita ens acompanya i el nostre homenatge ha estat posar un dibuix seu de cap de taula.
Els que si que han vingut són les bones gents de La Teixidora, La Protestona, La Flor de Maig, exmembres de la plataforma veïnal contra l'especulació.... i totes les hortelanes de les rodalies i bona part del veïnat :-) 

Però ens segueix donant-nos molta grima  la presència entre tanta gent honrada, de destacats col·laboradors amb els plans urbanístics especulatius del 22@. Ens referim al "senyor" Manel Andreu i al "senyor" Joan Maria Soler, que sota la disciplina de partit de Iniciativa per Catalunya feien el joc del policia bo i el policia dolent amb ajuntament i A.V. del Poblenou. Dona ràbia i vergonya aliena que la resta del barri no faci res per passar comptes amb aquests indivíduos, per les seves gravíssimes responsabilitats en "consensuar" els plans urbanístics que ens empenyien descaradament cap a la gentrificació a canvi d'ells saben què.( sabem que en Joan Maria va "vendre" lo dels Pous del Món al Jean Nouvel, però caldria veure a quin preu ho va cobrar i quants dels 20 milions d'Euros de diner públic que va costar el parc es va embutxacar, mentre callaven davant l'escandalós P.E.R.I. de Diagonal Mar). El que si sabem segur és que a nosaltres no ens tornaran a enganyar, com quan en Manel Andreu va encobrir al Salvador Clarós i al Joan Roca quan ENS VAREN ROBAR LA LLISTA DELS CORREUS ELECTRÒNICS DELS SÒCIS DE LA COMPANYIA CIUTADANA DE CAN RICART, PER IMPEDIR QUE LA PLATAFORMA SALVEM CAN RICART ADVERTÍS DE L'ENDERROC QUE S'ESTAVA PRODUÏNT EN LES NAUS DE 1853!!!!!!

Ara que la seva opció política està en l'oposició, pretenen donar-se-les d'esquerranosos, però al veïnat de Diagonal 55 o a les afectades del P.E.R.I. del'eix llacuna, o a les afectades pel Parc Central, les varen deixar traïdes i fotudes en nom de la "renovació" del barri. Les seves "bones accions" respecte als sense papers del barri no poden rentar tant de pecats com  acumulen. Ja diu la cançó que en el tema del quintacolumnisme: "Si un traidor puede mas que unos cuantos, estos cuantos no lo olviden facilmente"

Però tret d'aquest regust amarg, per la presència d'aquests dos impresentables venuts a la subvenció municipal, la resta de la calçotada ha estat més dolça que agre. N'esperem ja la propera edició de l'esdeveniment.