dimarts, 11 d’octubre del 2016

Perdem l'hort indignat :-(

En el barri tenim, encara, un exemple de projecte comunitari integrador, "fill" del 15M. Va néixer el mes d'Octubre del 2011en el carrer Fernando Poo, Nº4, de l'okupació d'un dels tants descampat que corquen encara el nostre territori. ( Veure http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2011/11/un-hort-transhumant.html ). El solar era d'una caixa rescatada amb diners públics, que acaben comprant un fons d'inversions, que diu que vol fer fora als hortellans per construir-hi un "bonic" edifici...

L'espai ha estat escenari de innumerables activitats que recosien el teixit associatiu, que altres han estat esfilagarsat fins a un parrac esperpèntic. Veure http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2013/03/enric-duran-en-la-calcotada-del-poblenou.html.

Quan més falta fan aquest tipus de projecte, i mentre en altres ajuntaments aconsegueixen fites destacades contra l'exclusió ( Veure http://unhortalbalco.blogspot.com.es/2016/08/de-lhort-comunitari-la-botiga-social.html) aquí es fa el ridícul escandalosament amb el pla buits: Veure http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2014/06/pla-buits-i-butxaques-plenes.html

"Curiosament", és un altre "fill", ( ni que sigui bastard) del 15M, Barcelona en Comú, qui contempla tranquil·lament la mort anunciada del seu germanastre pobre, bo i gaudint del govern municipal, amb "companyerisme" fraternal i tal. La metàfora de Caín i Abel me la serveixen en safata d'argent, qual cap de St Joan Baptista a Salomé !!!!

Barcelona en Comú continua fent brindis al sol, jocs de mans amb asos en les mànigues i transmutant en miratge la idea d'un urbanisme al servei del bé comú. Mentre, en el barri es perd un dels projectes comunitaris més exitosos, per "culpa" de l'especulació. Quan serà que el "senyor" regidor es dignarà baixar del pedestal i tacar-se de fang en la defensa de lo que afirmaven en el programa electoral que els hi va permetre guanyar les eleccions? 

Com epitafi avançat, donat la seva mort anunciada, ens deixen un gran vídeo de l'hort indignat del Poblenou, a punt de desaparèixer, i un magistral retrat humà dels seus membres:

https://www.youtube.com/watch?v=X9OhkNb0qdY&feature=youtu.be

Que la terra li sigui lleu ( mai millor dit) !!!! :-( 

1 comentari:

Robin ha dit...

Totala nostra solidaritat !!!!! FORÇAAAA