dimarts, 2 de desembre del 2008

No heu pogut desfer-vos d'en Manel del c/ Robador.

Ahir dilluns, gràcies a la presència solidària de molts veïns i de l'espectació morbosa de tot tipus de mitjans de comunicació, es va impedir una vegada més, el desnonament de lúltim veï del carrer Robador n29, al vell cor del barri del Xino.

Vam veure al nostre amic Manel amb els nervis desfets però amb els ànims recuperats quan va saber que no estaba sol.
Els secretaris judicials protegits en tot moment per un grup d'agents de moSSos d'esquadra no es van atrevir a efectuar la seva miserable labor, que era le de deixar al carrer al company Manel, tal com van aconseguir amb anterioritat amb la resta de veïns del mateix edifici.
La història de resistència del Manel per ser un cas emblemàtic ha estat documentat en moltes ocasions.

El dilluns 1 de desembre ha estat la data escollida per les institucions per tal d'oferir l'edifici ben buit als amics de l'especulació immobiliària, però el dia abans, diumenge, aprofitant la feblesa d'en Manel, cansat de tans anys de lluita, entraren a casa seva i el "convidaren" a efectuar la mudança.
Un secreta controlà en tot moment els moviments del nostre company i els operaris encarregats de la mudança es van endur la majoria dels mobles i electrodomèstics. Amb un desplegament de policia uniformada i de paisà al carrer exagerat, per tal d'afeblir psicològicament al Manel.

I és que el districte, malgrat els mitjans que disposa per a espiar-nos, es va equivocar de nou, ja que temia que els solidaris, enemics acèrrims de la màfia immobiliària, poguessin preparar quelcom violent com a resposta a l'atropellament. Els de l'ajuntament estan tan acostumats a exercir la violència per a resoldre els seus afers amb el ciutadans, que sembla que ignorin l'efectivitat de la protesta pacífica. I així va ser. Malgrat la discreta presència de la policia de la generalitat, quasi no vam veure als matons de la guardia urbana que tants episodis de violència gratuïta ens han regalat amb les seves intervencions arreu de la ciutat.

Seguim aquí amb el Manel, amb els del barri, en el Xino, en el Poblenou, a Vallcarca, a Sants, a Gràcia...

Feu-vos fotre!