diumenge, 31 de gener del 2010

Les fotos del nostre patrimoni industrial.

Tenim unes poques fotografies del sistema soterrat de transmissió energètica de can Ricart. Des de la sortida en la base de la xemeneia, hi ha tot un entramat de túnels que es van ramificant amb passadissos laterals, i un conjunt de comportes que regulaven el sistema.


En algunes de les fotos es veuen els ossos dels gats predecessors de l’actual colònia. Es coneix que els avantpassats dels actuals felins, en sentir-se moribunds, cercaven la foscor tranquil.la d’uns conductes orfes de vapor des de fa molt.


En altres fotos es veuen les comportes rovellades de més de 150 anys d’antiguitat. Últimament comparteixen veïnat amb bosses de plàstic, arrels de males herbes o runes del tros que l’excavadora si encertà a destruir per sempre.


Associació veïnal de can Ricart.

4 comentaris:

Alberto Soria ha dit...

No sabia que existia este entramado subterraneo!!! Ojala lo hubiera sabido el dia que estuve fotografiando el lugar =( Ahora se que mi galeria del lugar estara incompleta.

Salvem Can Ricart!!

ELGRANCOR ha dit...

Definitivamente debemos salvar a can ricart dicho entramado es muy importante para la historia de nuestro amado barrio y es una herencia de nuestros hijos nietos ,bisnietos etc.
Por favor, apoyemos esta noble idea,
UNA ABRAÇADA A TOTS .
CARLES

Anònim ha dit...

Més enllà del patrimoni ( que també), que passa amb les qüestions higièniques?

La retirada d'animals morts i el control d'alimanyes son competències municipals?

Passa com en Samaranc i la designació com esport olímpic del "tir al fatxa"?

Valerie ha dit...

Semblen els passadisos tipics dels refugis antiaeris de la Guerra Civil. Ara hi ha un febre de salvar refugis -
potser habeis descobert la manera de pressionar mes als nostres estimats politics que prediquen quan volen la memoria historica per salvar Can Ricart.