diumenge, 4 de gener de 2009

Crema l'enèsima nau ex-industrial a Poblenou!


Ca l'Alier en flames. Un dels cinc incendis que va patir en aquell mes de setembre de 2007.

Altre cop hi ha hagut foc i fum dins d'una nau que, fins no fa gaire, donava llocs de treball a les veïnes i veïns del barri.
Altre cop hem vist al "Paquito" Narvaez (alias, er neng de l'excavadora) sortir per la B.T.V. (la tele de l'ajuntafems barceloní) a no donar explicacions: Que si la nau estava plena de squaters, que si era un niu d'immigrants sense papers, que si es feien festes il·legals, que si patim, que si patam.
Com és de fàcil criminalitzar l'okupació, bo i fent-la servir de cap de turc. I quan es té una televisió, què fàcilment es pot fer pressió mediàtica per a convèncer als jutges de la imperiosa necessitat de tramitar desalotjaments cautelars amb caràcter d'urgència.

El que no diu mai "er Paquito" és el perquè de tanta nau socarrimada en el barri. Mai no explica la responsabilitat del 22@ i dels seus tripijocs en la destrucció del teixit industrial poblenoví.

Com és que encara ningú ha estat acusat dels incendis en can Ricart?.

I com és que en dues setmanes ca l'Alier va cremar mitja dotzena de cops?.

En els dos casos hi havia contractat un servei de seguretat privada que vigilava els recintes i que se suposa havia d'impedir que se cremessin. I vet aquí que quan hi van viure unes families prou conegudes al barri (families galaico-portugueses) mai va passar res.

La hipocresia del regidor del districte ens recorda a la de la seva còmplice de partit, la col·lega De La Vega, a la que acabem de veure per la seva tele (T.V.E.) demanar que s'acabi el soroll d'armes en "terra santa". També s'oblida aquesta "senyora" que el govern que vicepresideix deixa fer molt bons negocis a les indústries de la guerra venent armes als israelís.

Els gestos i les postures, les polítiques de pintura i maquillatge i la manca de vergonya descarada amaguen tant de maquiavelisme per part del P.S.OE. que ens espanta: Quina serà la propera que ens facin? Fins quan la majoria de la població seguirà tant alienada com per a creure aquest munt de mentides acumulades?.
Ens agradaria sentir aviat alguna convincent resposta, ni que sigui escoltant-la com un llunyà brogit del vent.