dimecres, 7 de juliol del 2010

Te'n recordes de Can Ricart? projecció fotogràfica.


Fotografies del futur de Barcelona

Fotografies de Juli Azcunce, Xavier Basiana, Lothar Baumgarten, Manolo Laguillo, madeinbarcelona, Jaume Orpinell, Rafael Reina, Jorge Ribalta, Jordi Secall i amb so de Francisco López.

Fundació Foto Colectania, Julian Romea 6
Dimarts
13 juliol 2010, 19.30 h
Entrada lliure, aforament limitat


Aquesta projecció s’ofereix com una memòria d’algunes de les accions realitzades en el context de "la campanya" de Can Ricart, entesa en un sentit ampli, entre 2004 i 2006.

El seu plantejament es específicament fotogràfic i vol mostrar alguns treballs produïts en aquest context, els quals, tot i la proximitat temporal i l’impacte públic de "la campanya", continuen poc coneguts o ignorats. Es tracta doncs de mostrar imatges d’un passat immediat però encara desconegudes, noves. No es tracta, però, tant de fer una història visual del conflicte com de presentar un recorregut per algunes de les representacions i retòriques fotogràfiques que han acompanyat i que han donat suport a "la campanya".
En un sentit mes general, es tracta també d’intentar entendre quina ha estat i quina pot ser la contribució de la fotografia avui per l’enteniment, la imaginació i el debat públics dels conflictes metropolitans.