dimarts, 21 de juny de 2011

La dictatova s'endureix

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/425472/index.php

Els Mossos d’Esquadra han denunciat 13 persones que el febrer passat van tractar d'evitar el desallotjament d’una família d’origen ghanès a Vic, segons informa aquest dimarts ‘El País’ (http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Mossos/denuncian/primera/vez/vec). Les accions ciutadanes per evitar els desnonaments han pres força amb l’aparició del moviment del 15-M però aquesta és la primera vegada que la policia hi respon amb una denúncia judicial.

Els fets van tenir lloc el passat 9 de febrer al número 8 del passeig Pep Ventura, quan una seixantena de persones va intentar boicotejar el desallotjament d’una família formada per una parella, un home i una dona embarassada, i els seus dos fills, d'un i sis anys. Després d’alguns moments de tensió, sense incidents, els Mossos van poder efectuar el desnonament.

Tres mesos més tard, al maig, 13 d’aquelles persones van rebre una citació judicial per presumpta desobediènc ia i resistència a l'autoritat. Es tracta de la primera vegada que la policia catalana porta davant del jutge un fet d’aquest tipus. El judici de faltes, que se celebrarà el proper mes de juliol, pot acabar amb una multa d'entre 50 i 300 euros per a cada denunciat.

Una d’aquestes persones és l’exregidor de la CUP Quim Soler, qui ha assegurat al ‘El País’ que “l’únic” que van fer aquell dia va ser “donar suport a les famílies amb unes pancartes”. Soler i l’advocat d’un dels inculpats, Antoni Iborra, opinen que la denúncia forma part d’una estratègia perquè la gent - sobretot els seguidors del 15-M - desisteixi de boicotejar els desnonaments.

Vídeo d'aquell dia : http://www.el9nou.cat/noticies_o_0_99999/16713/16713_5032.mp4/concentracio_suport_una_familia_vic_que_han_desnonat