dissabte, 23 de febrer del 2013

La Nave Espacial, amenaçada de desalotjament.

Una de les vergonyes culturals més grans d'aquesta dècada en la nostra ciutat ha estat el maltractament municipal sistemàtic als i les artistes de circ. L'amalgama pseudoanrko de la faràndula fonambulsta i cabaretera, nòmada i transhumant, mestissatge de lo políticament incorrecte i la transgresió de la lògica capitalista, és i ha estat molt mal vista pel consistori de la millor botiga del món.

En el nostre sofert barri del Poblenou, hem sigut testimoni de dues mostres d'aquest empobriment social i de la pèrdua d'una riquesa humana irrecuperablement irrepetible. La primera d'aquestes astracanades cafres la protagonitzà l'exconseller d'interior d'Iniciativa per Catalunya, El "Hippyflowers" Joan Saura, en foragitar a La Makabra del nostre recinte de Can Ricart, en benefici de l'especulació immobiliària que tantes vegades hem denunciat des d'aquest blog. La segona, el desalotjament de l'antic C.S.O.A. Artkatraz, al Carrer Almogàvers, del que també vàrem parlar abastament en el seu dia.
Ara sembla que volen rematar la trilogia, i a La Nave Espacial la volen condemnar a patir el mateix destí que llurs anteriors companyes. Però la destrucció d'aquest patrimoni "intangible" perjudica greument al veïnat, per "enriquir" económicament als traficants urbanístics, generadors dels allaus de misèria (en el sentit més ample del terme) que ens han colgat el futur sota tres pams de merda.

La bona gent que se curra festivals tant guapos com el del Pobrenou, haurà de marxar del nostre entorn, a la recerca d'una localitat prou intel·ligent com per a conservar  el regal de la seva existència. Un present com el que ens fan cada dia les malabaristes ditxaratxeres de La Nave Espacial, honrant les naus industrials abandonades amb la seva presència creativa i recreativa. No ens podem permetre el luxe de tornar a perdre-les per tercera volta, pel major profit lucratiu dels responsables d'això que en diuen crisi.