dissabte, 13 de setembre del 2008

La Festa Major d'aquest any 2008 hauria d'estar marcada per una pregunta: QUÈ PASSA AL POBLENOU?

Som gent de barri i no ens agradar cridar.

Portem anys suportant obres, reformes, plans urbanístics de futur... amb una sola premissa: la millora del barri. L'Ajuntament s'ampara en aquesta millora per fer una remodelació total d'un Poblenou marcat per una tradició associativa important, reivindicatiu, un barri de gent lluitadora i treballadora. La mateixa gent que ho ha aguantat tot, potser amb la ingenuïtat d'aquells que van creure en la política com a símbol de llibertat, potser amb la impotència dels que han denunciat dia rera dia l'especulació.

Som gent de barri i ja ens toca cridar.

Ha arribat un moment que la situació s'ha tornat insostenible, les excuses ja no se les creu ningú. Obres que s'allarguen anys i anys i que perjudiquen de forma visible a les finques contigües, carrers tallats, canvis de direccions, molèsties pels veïns i veïnes... No seria millor acabar un projecte per començar un altre? Existeixen zones al Poblenou on es fan de forma simultània tres obres de gran envergadura i a més, s'aixeca el carrer per tirar endavant el meravellós projecte de la recollida pneumàtica d'escombreries. Realment això es fa pel bé dels veïns? També es fa pel bé dels veïns doblar l'amplària de les voreres fent desaparèixer l'aparcament gratuït al carrer?

Aquest any el barri La Plata no celebra la seva Festa Major. La reforma del carrer Ciutat de Granada ha fet imposible la seva ubicació tradicional al carrer Doctor Trueta entre Badajoz i Ciutat de Granada per motius de circulació. No s'han pogut donar alternatives a temps per ubicar la Festa Major del Barri La Plata, ja que les contínues obres i remodelacions del Poblenou imposibiliten una previsió fiable a dos mesos de les Festes.

Cada carrer fa la seva Festa Major. Els veïns i veïnes es reuneixen, parlen, ballan, riuen, es diverteixen. És una bona oportunitat per conèixer a aquell senyor que et creues cada dia i al que només dius adéu, o per poder abraçar a la senyora que t'alegra cada matí l'esmorçar. Relacions no virtuals entre persones, es toquen, es palpen, poden sentir-se. Pura vida.

Sóm gent de barri i hauriem de reflexionar. Molts veïns i veïnes del Poblenou no viuran per veure el barri sense grues, sense sorolls, sense valles, i els que visquin, potser es trobin amb un barri que serà Nou però que ja no serà Poble.

COMISSIÓ DE FESTES BARRI LA PLATA

1 comentari:

Anònim ha dit...

POBLENOU ha mort víctima de l'ESPECULACIÓ salvatge, que de forma premeditada ha estat assumida i projectada des de l'AJUNTAMENT.Ja fa anys va deixar de ser terreny de l'explotació industrial, contra la que els obrers es rebel·laven, amb l'esperança d'un món millor. Van passar aquells anys que aquests OBRERS estaven orgullosos de ser-ho, quan avui es venen HIPOTECATS, acceptant la seva ESCALVITUD. POBLENOU,BARCELONA sencera forma part d'aquestes ciutats MORTES que es venen en els catàlegs turístics, o fatalmente se subhasten com negocis de FUTUR.

Consumatum est!!!