dimecres, 11 de febrer del 2009

Diferents tractaments del patrimoni arquitectònic al nostre districte.


Les vares de mesurar el destí del patrimoni arquitectònic son tan aleatòries que ens recorden el bastó màgic d'en Songoku. Ara sembla que les obres de l'A.V.E al pas pel Clot no ensorraràn la torre del fang. Diu que es gastaran un milió d'Euros per tal de salvar-la. Ens felicitem per aquesta fita i que la masia medieval continuï dempeus gràcies a la campanya veïnal que hi va haver al respecte. Malauradament, el 22@ es mostra molt menys sensible davant un bé cultural d'interès nacional (B.C.I.N.) com can Ricart. La ministra del govern escanyol Magdalena Àlvarez dóna més indicis racionals d'intel·ligència i sensibilitat que els irresponsables municipals que ens ha tocat patir. Les autoritats urbanístiques poblenovines continuen "cobrint-se de glòria" dia rera dia.

El penúltim negoci que han fet al barri, acabadet d'estrenar, ha estat la presumpta rehabilitació de la
fàbrica de ca l'Aranyó. I fent ús de la seva il·limitada demagògia, s'escuden darrera d'arguments culturals per a justificar la destrucció patrimonial realitzada.

Amb prou feines respecten una ínfima part de l'antic recinte i si volem trobar els elements salvats de la picota, ens costarà una mica, ja
que han quedat literalment ofegats,
enmig d'unes carcaces monumentals que es fan dir edificis, i que semblen competir entre ells en veure qui enfosqueix millor "l'skyline" amb la veïna torre Agbar.
Estem parlant del monstre orb de Mediapró, on hi han entaforat de pas,
l'excusa cultural: El nou Campus de la Comunicació de la universitat Pompeu Fabra. Així maten varies perdius d'un sol tret. Destrucció encoberta del patrimoni per una banda, més la típica especulació barroera i privatització descarada de la universitat.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans posa de manifest les nombroses connexions existents entre la UPF i Mediapró, assenyalant les veritables raons que el 22@ amaga.
I aprofitant que aquest proper divendres inaguren la facultat, convoquen a tothom a fer-se sentir davant d'aquest desgavell.