divendres, 28 de maig de 2010

Continua Quallant l'esperit cooperatiu al barri


Encara que el cos central de l'edifici de La Teixidora té les bigues de resistent ferro i volta catalana de maó massís, els diferents afegits posteriors són fets amb bigues de fusta. Això els fa més vulnerables als anys de goteres i humitats diverses, que durant tant de temps han estat les mestresses de l'espai. Ara, alliberat de teranyines i ronyes de criança gran reserva, per fi totes les veïnes en podem gaudir-ne alegrement.Però perquè això continuï essent així, la gent dels col·lectius que fan servir el C.S.O.A. no estan disposats a permetre que l'edifici es malmeti, com pretén la propietat; i s'han posat mans a l'obra per tal d'intentar impedir-ho. La impermeabilització dels terrats protegira aquest centre social que, farcit d'història,és part intrinseca del nostre passat

L’edifici fou la seu del Centre Republicà Democràtic Federalista de Poblenou fins l’any 1939, moment en què la Falange l’incautà. Hauria d’estar catalogat com a patrimoni cultural i arquitectònic del barri, pel seu valor innegable.

Sigui com sigui La Teixidora i, perquè no dir-ho, la Cooperativa La Unió, estan donant vida a l’espai, obrint-lo al barri i creant ponts i xarxa social entre els diferents col·lectius que hi participen.

En aquest sentit, fem una crida a tots els col·lectius i persones de be, per tal que participin de les diferents jornades de treball que s’estan duent a terme per rehabilitar entre totes l’immens espai de la Teixidora. Doncs només a partir del treball col·lectiu, ho podrem arribar a fer.