dissabte, 30 d’octubre del 2010

Nova porta d'entrada al recinte.


En la tàpia que tanca l'entrada del carrer Bolívia dins de l'antic recinte fabril de Can Ricart ( cantonada amb el C/Espronceda), la direcció d'Hangar ( centre de creació de la fundació d'artistes visuals de Catalunya) hi ha fet obrir una nova porta d'entrada.


Suposem que invertint una part dels 2 milions d'Euros de subvenció que tenen per condicionar els nous espais cedits per l'ajuntament, han aconseguit “alliberar-se de la tirania” dels guàrdies de seguretat privada que controlen l'accés de tota la vida, pel passatge santa Isabel cantonada amb C/Marroc. Aquests individus uniformats que cobren indirectament dels diners públics ( Ja sia a través del 22@ o de la casa de les llengües) i que no son agents del ordre públic, s'han caracteritzat històricament per un “caràcter poc amable” amb la ciutadania que pretenia accedir a l'interior del recinte.


Veure vídeo gravat l'any 2007, que no te desperdici.


L'antiga aspiració de l'anterior director d'Hangar, Pedro Soler, de poder accedir lliurement a les naus on tenen el lloc de treball i creació artística, s'ha vist duta a terme per llur successora, Tere Badia. (Aprofitem 'avinentesa per criticar que, entre altres pèrdues, amb la nova direcció s'ha rebaixat en molt l'us de la nostra llengua en el seu web. Ens preguntem perquè en el nostre malaurat país, sovint la gent vinguda d'altres terres, com en Pedro, respecta més lo nostre que d'altres que se suposa que ho haurien de tenir més clar).

Ara caldria que, per celebrar la nova porta, fessin una festeta d'inauguració, amb algun grafiter que decori la paret amb un mínim de dignitat i que 4 músics de carrer ens amenitzessin una paelleta popular o similar, que apropés al veïnat als tallers de creació artística. Però a lo pitjor, el pressupost de 2 milions d'Euros no arriba a estirar-se tant. En aquestes qüestions, el senyor Pedro també ho acostumava a fer les coses millor ( en la nostra humil opinió d'associació veïnal de Can Ricart).3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta porta "miserable" està totalment acord amb els nous temps que corren pel Poblenou i per més inrri a Can Ricart, temps MISERABLES.

t_badia ha dit...

Benvolguda AAVV
Publico la resposta al post ‘nova porta d’entrada al recinte’ en dues parts., ja que tinc problemas en postejar-lo sencer. Disculpeu les molesties.

‘nova porta …’ Primera part

Voldria aclarir les circumstàncies que han portat a l'obertura de la porta a la tàpia de Bolivia. Aquest accés té com a finalitat facilitar l'entrada i sortida de materials de gran amplada que no passen per l'estret corredor que és l'actual accés a l'Hangar. Com alguns haureu vist, el recinte afectat per les obres queda tancat a diari entre 5 i 6 de la tarda -tan bon punt els obrers acaben la seva jornada- i tots els caps de setmana. Per la normativa de seguretat que no permet el pas per l'obra si no hi han els obrers, els transports de materials dels artistes o de les activitats programades, que sovint hem de fer fòra d'aquest horari o en cap de setmana, quedaven així impossibilitats. És amb aquests arguments que vam aconseguir que la constructora ens obris la porta per Bolivia. Malauradament, al no estar contemplada en el pla d'obra ni en el seu pressupost, no és una porta òptima per un accés a peu de carrer, per la qual cosa l’hem de mantenir sempre tancada i només s'usa en les ocasions ja esmentades. En tot cas des d'aquí valgui una disculpa per a les molèsties que l'ús puntual de la porta pugui ocasionar.

Ara estem pendents de la finalització de les primeres obres (la caseta del porter i les dues naus adjacents), previstes per a la primavera de 2011. Qualsevol información de la que disposem sobre aquestes obres que us pugui interessar, està a la vostra disposició. Aprofito també per oferir-me, si us interessa, a organitzar una reunió informativa al respecte. I tant aviat com s'acabi aquesta fase, crec que tindrem una molt bona raó per a celebrar els primers espais restaurats amb tot el veïnat.

(segueix... )

t_badia ha dit...

‘nova porta …’ Segona part

D'altra banda, i referent als apunts sobre el pressupost de les obres, també m'agradaria explicar-vos que la gestió d'aquest pressupost és afortunadament totalment independent al pressupost d'Hangar. Aquesta gestió queda en mans dels anomenats 'project managers', un equip extern contactat per l'ICUB, que son els encarregat de vetllar per la correcta realització de l'obra i la seva adequació al pressupost assignat i al calendari previst.

Aprofito aquest espai també per reiterar el compromís d'Hangar amb els veïns, amb la voluntat no només de mantenir sino d'enfortir la feina que ja s'havia iniciat. En aquest sentit, hem seguit programant les visites de veïns organitzades des de Can Felipa, vam obrir una nova activitat anual per a nens del barri a la primavera, i ara iniciarem una primera col·laboració amb alguns Instituts d'Ensenyament en temes de joves, creació i noves tecnologies. Vam celebrar també una nova edició dels Tallers Oberts amb altres espais del barri, amb visites guiades als tallers. Totes aquestes accions ténen entre els seus objectius, apropar al veïnat a la creació artística. Especialment al respecte de Can Ricart, volem ordenar tota la informació de la que disposem per a poder oferir un petit arxiu obert i consultable sobre la història del recinte, el procés de reivindicació i la lluita veïnal. Tot i així, estem sempre oberts a qualsevol altra millor proposta que ens arribi per a apropar el barri al centre i viceversa.

Una darrera nota i és agrair-vos el comentari sobre l'errada a la web respecte de les noticies d'Hangar en català. Vam estar comprovant i realment hi ha alguns disfuncions en el sistema de links que fa que les noticies en català no apareguin i que en el seu lloc apareguin en anglès. Ho intentarem arreglar en els propers dies. Des de fa temps estem detectant que l'actual programació del web d'Hangar ha anat acumulant errors complicats de reparar, com veureu si aneu navegant per l'interior del web, per la qual cosa es va decidir, seguint les recomanacions de l'anterior direcció, plantejar d'arrel un nou web. Hi estem treballant i esperem que amb la neteja de la programació desapareguin aquests problemes.

Agraeixo l'oportunitat d'explicar aquestes qüestions des d'aquest blog.
Per a qualsevol cosa més, resto a disposició