divendres, 3 de desembre del 2010

Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge



Aquesta fòrmula és a la Carta Municipal de Barcelona, i requereix, una vegada admesa a tràmit, recollir les signatures de, com a mínim, l’1% de la població major de 16 anys de la ciutat. És a dir, 15.000 signatures. Cal remarcar que és la primera vegada que és promou una iniciativa Ciutadana a Barcelona.



La CUP de Barcelona ahir va presentar al registre de l’Ajuntament una Iniciativa Ciutadana per tal de promoure l’aprovació d’una Ordenança de mesures per fomentar i garantir el dret a l’habitatge a la ciutat de Barcelona.




Algunes de les principals mesures proposades són :



-Frenar la venda i alienació de sòl públic per tal de destinar-lo a polítiques d’habitatge.
-Creació d’un Parc Públic d’Habitatge en règim de lloguer social que no superi el 10% de la renda anual.
-Creació d’un cens d’habitatges buits per tal d’aplicar les mesures previestes a la Llei del Dret a l’Habitatge i expropiar-ne l’usdefruït per passar al règim de lloguer social.
-Destinar sòl públic a la cessió d’ús per a cooperatives d’habitatge.
-Crear un registre de desnonaments per motius econòmics així com mesures per evita-los i, en tot cas, unc compromís de reallotjament perque ningú hagi de viure al carrer.


D’altra banda, el text també preveu instar l’estat i el Parlament per tal que es modifiqui la Llei d’Arrendaments Urbans, la Llei d’Habitatge i la normativa de cessió obligatòria en operacions urbanístiques.

Es tracta doncs, d’un seguit de mesures que, ni són totes les possibles ni són suficients per posar solució al problema actual de l’habitatge, però que representen el mínim que hauria d’assumir l’Ajuntament per començar a construir polítiques públiques de justícia i equitat social.
Per saber-ne més:

http://www.llibertat.cat/content/view/11248/1/