diumenge, 16 d’octubre del 2011

Comencem a passar de la indignació a l'acció!

Ahir, uns quants centenars de ciutats de tot el món mundial varen convocar a llur ciutadania a sortir al carrer. Animaven al personal a mostrar la mesura de la indignació que arrosseguen, davant la gestió econòmica que patim.

En la nostra ciutat, l'èxit de públic va ser rotund. El festival de performances, pancartes, cartells i eslògans, va ser per a llogar-hi cadires. Ens varen agradar especialment l'hort urbà improvitzat en 1/2 horeta davant l'arc del triomf i "Madame Carmela", la guillotina vacilona amb la que passar comtes amb els avaladors de la comtabilitat creativa.

L'acció del vespre de la columna verda, en alliberar un edifici de les urpes de l'especulació per aixoplugar desnonades, és tot un exemple que ens il·lumina el camí a seguir. Sense posicions de força s'està desarmat davant les imposicions governatives. Sense trencar amb el principi d'autoritat no sortirem mai del cercle viciós del capitalisme. Recordeu si no, les multitudinàries manifestacions dels V de vivenda; no serviren més que per exercitar el dret al pataleig. Fórem impotents d'aconseguir canviar una legislació urbanística escandalosament injusta. (D'aquelles pols venen aquestes crisis).

Esperem que aquest pas de la indignació a l'acció no sigui flor d'un dia!