divendres, 11 de maig de 2012

Ruta per la història del cooperativisme al Poblenou.


“Barri proletari per excel·lència, el Poblenou ha estat sempre un bressol de la cooperació social. Un autèntic viver d’experiències d’autoorganització de la classe treballadora que constituí tota una geografia social d’institucions autònomes. Un teixit social compost per cooperatives, però també per societats d’oficis i suport mutu, ateneus, sindicats, mútues, escoles racionalistes o associacions culturals (corals, grups esperantistes o excursionistes).”
Aquest passat és el que es vol descobrir amb la ruta La memòria cooperativa del Poblenou, impulsada per la Federació de Cooperatives de Treball en ocasió de l’Any de les Cooperatives.
 La ruta es fa el dissabte 19 de maig de 2012 i surt a les 10.00 a Can Felipa, cantonada entre els carrers Pallars i Marià Aguiló.
A més de la passejada, es projectarà un audiovisual d’època sobre com funcionava la cooperativa Pau i Justícia, es donarà informació de les cooperatives de consum actuals (com ara La Unió del Poblenou) i es farà un vermut final a la seu de la Flor de Maig, a càrrec de l’Ateneu Popular la Flor de Maig.