divendres, 4 de novembre de 2016

Bombers que es trepitgen la manguera.

Assegura la llegenda urbana que els bombers no es trepitgen mai la manguera. Però la tossuda realitat desmenteix aquest mite amb els fets d'aquest matí. No parlo metafòricament de com la Neus Munté ha justificat l'actuació dels Mossos en detenir l'alcaldessa de Berga ( Veure http://www.elcritic.cat/blogs/rogerpala/2016/11/04/junts-pel-si-la-cup-i-la-desobediencia-la-prova-del-coto-de-montse-venturos/), sinó de l'incendi iniciat avui sobre les 12 hores en la zona privada de l'antic recinte fabril, en la nau veïna de les 3 de l'antiga empresa Iracheta S.L.

Un nou incendi en Can Ricart no és notícia, és com quan un gos mossega algú. Fa massa temps que el patrimoni industrial és llenya per a la foguera de les especulacions, bo i castigat per la indiferència mediàtica. Però fa una estona, hem aconseguit aquestes impactants imatges que desmenteixen el fals rumor de mànegues verges de petjades. Això si serà notícia, com quan un home mossega a un gos !!!!.

També és notícia l'acumulació de feina que, demà Dissabte, coincideix al respecte de Can Ricart i uns presumptes artistes,  que sembla que al final xerraran una mica de l'antiga vida en el recinte fabril ( Veure http://2016.usbarcelona.com/ciclo-de-debate/ )

Els del MUHBA tenen tot el matí d'activitats, mireu http://museuhistoria.bcn.cat/ca/node/1215

I el trio d'activitats solapades es completa amb el festival que els il·lustradors catalans fan dins d'Hangar, veure http://billfestival.cat/programa/

Després de dos lustres d'abandonament i silenci, ara sembla que no hi hagin més dies en el calendari que el 5 de Novembre per programar activitats. A mi em recorden als bombers abans retratats.

Ah, i si algú vol veure més fotos del tema desplegament antiincendis, en aquest enllaç: https://www.facebook.com/aavv.canricart/photos/?tab=album&album_id=1106837112744911