divendres, 3 de març del 2017

Idiotesa o imbecil·litat? Qui me compra aquest misteri?

"Idiota" és una paraula d'origen grec que significa "aquell qui es desentén de la política", entenent la política com tot el que passa en la polis. http://etimologias.dechile.net/?idiota

"Imbècil" és una paraula d'origen llatí que significa "sense bàcul", és a dir, que no mereix tenir bastó de mando.http://etimologias.dechile.net/?imbe.cil

No pretenc qualificar la conducta de la mitja dotzena d'adolescents que aquest matí s'enfilaven a la torre de Can Ricart. Estan massa enfeinats caçant Pokemons com per pensar en els seus actes.

Però si que vull recordar que aquesta torre forma part d'un B.C.I.N. que és propietat de l'ajuntament. Recordem també que ja va per 2 anys que un ex-membre de la plataforma Salvem Can Ricart és el regidor del districte. 

Mentre aquest bé cultural municipal és sistemàticament vandalitzat per pandilles de ninyatos., (Veure http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2016/06/adolescents-per-les-teulades-un-altre.html) tornem a l'etimologia de les paraules: La forma d'actuar o no actuar del "senyor" regidor davant d'aquesta realitat: És per idiotesa o per imbecil·litat? És que no li interessa el que passa en el bocí de la polis que se suposa ell governa? O més aviat és que no se mereix tenir bastó de mando? Potser hi ha una 3ª opció que se m'escapa? Els camins de BenC són inescrutables? Lo de tornar a votar-los pensant que a la segona anirà la cosa diferent, seria d'idiotes o d'imbècils? Baixarà algun dia el "senyor" regidor de la parra?

Esperem les vostres respostes raonades, a tanta qüestió exposada. Mentre arriben, ens entretindrem tararejant  la cançó d'un altre famós dilema:

"Unos decían que sí,
otros decían que no,
y pa dar más que decí
la Parrala así cantó:

Que sí, que sí, que sí, que sí,
que a la Parrala le gusta el vino;
que no, que no, que no, que no,
ni el aguardiente ni el marrasquino.

Que sí, que sí, que sí, que sí,
que si no bebe no pué cantá,
que no, que no, que no, que no,
que sólo bebe para olvidar.

¿Quién me compra este misterio?
Adivina adivinanza;
¿Por quién llora, por quién bebe,
por quién sufre la Parrala?"

 https://www.youtube.com/watch?v=oCJBAAaU5yk

2 comentaris:

(associació de veïns i veïnes de can Ricart) ha dit...

Les mentides d'ara fa un any; “Can Ricart es muy importante, es de los pocos conjuntos industriales grandes que queda en Barcelona junto al de Can Batlló en Sants y el de Can Batlló de Urgell, y además está cerca del eje Pere IV que estamos revitalizando y pronto empezarán las obras para convertirlo más verde y peatonal”, destaca el concejal del Distrito de Sant Martí y arquitecto, Josep Maria Montaner."

Veure: http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20160303/40167900815/can-ricart-poblenou-barcelona-lento-renacimiento.html

Joan Marca ha dit...

http://elpais.com/elpais/2017/02/23/seres_urbanos/1487839796_246960.html