divendres, 28 de gener del 2011

La conferència de SOS Monuments d'abans d'ahir:


Abans d'ahir al vespre, SOS monuments va organitzar una interesantíssima conferència sobre l'hotel vela del port de Barcelona, en l'Ateneu Barcelonès. La xerrada va èsser de nivell: La historiadora Mercè Tatjer, l'enginyer de camins, canals i ports Manuel Novoa i la lluitadora veïnal Gala Pin, ens permeteren asseventar-nos de bona part dels tripijocs que, sobretot des del pacte del Majestic, afecten a l'autoritat portuària de la nostra ciutat. La crítica fonamentada a la planificació urbanística de la Barceloneta i la història d'aquest barri mariner també protagonitzaren bona part de les intervencions.

Cal però, criticar contundentment la covardia tant de l'ajuntament com de l'autoritat portuària, suposadament ens democràtics al servei de la ciutadania, que o be declinen la invitació a participar en la conferència o directament ni contesten. Els presumptes servidors de lo públic no gosen donar la cara per les seves actuacions!


En aquest estat neoliberal on les suposades llibertats són un decorat de cartó-pedra, SOS Monuments comença a ser extremista i subversiva. Fins i tot, a la direcció de l'Ateneu Barcelonès, encapçalada per l'Oriol Bohigas, els hi són incòmodes. Amb l'excusa de que no arriben a la meitat els socis de SOS Monuments que també ho són de l'Ateneu, els hi deixen de cedir un lloc de reunió quinzenal. Diuen les males llèngues que, en realitat, el que passa és que el "senyor" Bohigas no paeix gens bé cap crítica, per molt constructiva que intenti ser. I els de SOS Monuments s'atreviren a desqualificar una de les seves actuacions restauradores en l'edifici. El "modernillo" Bohigas es venja així d'ells i alleugera el desig de rancúnia.

Esperem que en l'assemblea anual que SOS Monuments farà demà dissabte, trobin una sortida digne a la manca de local on reunir-se.