dimarts, 11 de gener del 2011

LA PRECARIETAT SOCIAL :




La familia Pérez-Santiago va ocupar un pis del INCASOL, als habitatges del Gobernador, barri de Verdum, al carrer Marín 28 a Nou Barris-BCN.
Feia temps que estava buit, com milers d'habitatges públics, que resten tancats, mentre el país es dessagna amb la crisi.
Amb 3 fills petits, esperen el proper 12 de gener una ordre de desnonament del jutge llençada a instància de l'Institut Català del Sòl(INCASOL).


DEFENSANT LA DIGNITAT
La família mai ha renunciat al seu dret constitucional. Al demanar l'empar de la Síndica de Greuges de Barcelona, aquesta va concloure que la família tenia dret a un pis d'emergència social de l'Ajuntament de Barcelona. L'Oficina d'Habitatge del Districte, a la qual es van intentar apuntar, mai ha respòs.
L'Oficina d'Habitatge mai dóna habitatges a gent sense recursos que no poden pagar.


.- Com milers de famílies a tot l'estat que viuen al dia o són desnonades sense resistència, la familía Pérez-Santiago espera l'arribada del proper dimecres 12 de gener amb una enorme ansietat.
.- Els nervis són palpables en Gabriel que tot i així va mostrar una fermesa envejable quan va ser entrevistat per
Barcelona-Televisió el passat dimarts a casa seva.
.- Rosa, la seva dóna, dolça i carinyosa, manté la llar com si res anés a passar. El menjador nadalenc s'omple amb la canalla marcada per la precarietat des de que van néixer.



LA CUSTODIA DELS FILLS EN JOC
En paral·lel al desnonament, els serveis de l'EAIA (Infància) consideran que la situació d'un dels fills pot ser greu doncs hi ha manca estabilitat econòmic, un habitatge estable, difícil inserció laboral dels pares, etc. Tot i així, consideren que hi ha un bon vincle afectiu familiar.
Quantes famílies treballadores no tenen ara ja aquests supòsits de risc?
Les dades parlen d'un 20% de nens de Catalunya que viuen per sota del llindar de la pobresa
Es pot culpabilitzar exclusivament als pares d'un problema social general que viu tot el país?
Quina responsabilitat tenen els polítics i el sistema econòmic sobre tot això?
O estem ja en la LLEI DE LA SELVA???
.- Aquest Estat hipòcrita oblida que va signar els Drets Internacionals a un habitatge i a un treball digne que resten oblidats a la seva Constitució.
.- Aquells que gosen parlar de "caradura" mai s'han enfrontat a viure en la precarietat d'un pis ocupat ni mai s'han trobat a 3 dies de tenir els mobles i la roba al carrer.


L'oficina de Drets Socials(ODS) de Nou Barris dóna suport legal
Des de fa setmanes la família Pérez-Santiago ha demanat suport legal a l'ODS i a la nostra Associació 500x20 que defensa un Parc Públic de lloguer. L'advocat va presentar a mitjans de desembre una reclamació davant el Consorci d'habitatge de Barcelona per un pis d'emergència social, com reclamava la Síndica de Greuges i la paralització per tant del desnonament. El silenci del Patronat ha donat peu al nostre advocat a presentar un recurs administratiu per vulneració dels drets a la vida, la integritat física i a no patir tracte inhuma i degradant.
Esperem que aquest dimecres 12 de gener del 2011 entre les 9 i les 15h. la família pugui continuar en el pis que habita mentre arriba un d'emergència social.

NO HI HAURÀ DESNONAMENT !!!