dilluns, 17 de novembre del 2008

La crisi financera la paga la classe obrera.


Fa més de tres setmanes que als treballadors de l'empresa d'arts gràfiques POLICROM S.A. no els hi paguen el sou. Tampoc els amos de l'empresa s'han decidit encara per tramitar un expedient de regulació d'ocupació o per un concurs de creditors. Els "currantes" s'han quedat literalment penjats sense poder fer res i a l'espera del que s'esdevingui i es que amb l'excusa de la crisi, des de mitjans d'octubre els patrons tenen l'intenció de fer tancar el taller del c/Tànger al Poblenou. Casualment se situa de ple en els dominis del 22@ i es troba ben aprop del enorme solar on hi va haver la Makabra, desallotjada de vida per la policia i arrasada immediatament per les grues ara farà dos anys. Tambè, a la vora, hi ha la fàbrica Simón (domòtica) laborant, amb el futur penjant d'un fil.
I mentres, no més lluny, treu el cap la llampant T-Sistems, amb un enorme edifici de no més de dos anys, bé desitjat de la industria de les noves tecnologies pel pla demenciat 22@, que "la crisi" ja vol desfer-se del 14% de la plantilla.

És una realitat contundent que frapa per la seva evidència i per l'obvietat esparvera: "L'economia globalitzada mostra un perfil de desacceleració accelerada, conseqüència d'un allau de desconfiança produïda per factors psicològics, atribuïbles a la toxicitat de les hipoteques escombreres dels Ianquis". Semblen voler oblidar que en l'estat Escanyol els bancs, de cada 10 Euros prestats han deixat 9 a les immobiliàries i 1 a la indústria productiva.

Davant d'això proposen: "Aprofundir els controls del lliure mercat per afermar el sistema capitalista i abaratir l'acomiadament per a facilitar la generació de llocs de treball; Tot ben amanit amb una amnistia fiscal pels diners negres en nom de la enyorada liquiditat monetària". D'aquesta manera els milions amassats pels responsables de conduir-nos fins on som, podran tornar de les illes Caiman com super-herois al rescat creditici dels més necessitats.
Amb la benedicció del tripartit i d'un parell de sindicats esgrogueits de quintacolumnisme, la solució és més del mateix. Estan en la vora del penya-segat i volen que fem un pas endavant i continuem amb el consumisme redemptor de l'economia capitalista.

Això dels recursos finits deu de ser una fal.làcia malintencionada filla d'algun complot antisistema, amb intenció de distreure al poble treballador català del que realment importa: Aquest any, si el Barça guanya la lliga... Canaletes estarà a rebentar!

FELIÇ CONSUM I PRÒSPERA MISERIA!

+info