dissabte, 20 de desembre del 2008

Volem un futur lliure de transgènics.

Els urbanites barcelonins no acostumen a preocupar-se de qüestions agropecuàries; un hort és un terreny estrany. Semblaria que les verdures que mengem creixin en el Mercadona, però un anàlisi mínimament acurat del tema ens esgarrifa d'allò més.

Literalment, som lo que sembrem, i lo que sembren alguns ens hipoteca el futur. Per això des de l'AAVV de can Ricart donem tot el nostre suport als i les conscienciades amb l'horticultura sostenible, ja sia en els camps sembrats dels nostres pobles o en horts urbans dalt de terrats com en el C.S.O.A. La Teixidora.

 Al terrat de dalt de la Teixidora hi ha un espai on poder aprendre, compartir, disfrutar,experimentar amb les plantes, les verdures, les hortalisses, el compostatge, la permacultura...

L'hort urbà és un projecte per produir petites i variades quantitats, de forma ecològica, sense la utilització d'adobs químics ni insecticides, per l'autoconsum i per crear una alternativa que no passa per l'explotació de productors i territoris ni per l'enriquiment d'intermediaris.

També s'hi desenvolupen classes d'horticultura per a que qui vulgui, aprengui a conrear ecològicament.  En la foto, nens del barri, entrant en contacte amb els diferents conceptes de conscienciació mediambiental que l'hort urbà comporta.

Cal llaurar-nos un futur lliure de transgènics i curull de saludable biodiversitat.