dijous, 25 de març del 2010

Les industries de la guerra continuen corrompent el barri.



L’esfilagarçat teixit associatiu del Poblenou no és gaire llepafils a l’hora d’acceptar les engrunes del negoci genocida. Els beneficis econòmics de la venda d’armament, desprès d’omplir curullament les butxaques més inconfesables, en dediquen les escurrialles ensangonades a rentar la seva imatge corporativa. I sempre troben una ma parada, que no te escrúpols de tacar-se amb diners bruts.

Ja fa més d’un lustre, Indra i altres de la mateixa calanya, patrocinaven el Fòrum 2004, que havia de portar la pau al món, i tal i tal. Un any després, regalaren uns quants ordinadors que se’ls hi havien quedat antiquats a les associacions de la coordinadora d’entitats, que ansiosament feren cua per rebre l’almoina. L’any passat, Hangar i Niu tampoc varen fer cap lleig al inside 22@ ni a la podridura ètica que comporta fer suposat art a costa de les persones rebentades a bocins pels productes fabricats pel seu patrocinadors.

Aquest any “l’afortunat” que rebrà el xec solidari amb els morts d’Afganistan serà l’A.V. de Diagonal Mar. El proper cap de setmana faran una calçotada amarada de defuncions alienes. Potser fins hi tot celebrin que l’estat escanyol ha ascendit fins el nº5 del rànquing d’exportadors d’armes del món, sense deixar d’ésser el primer venedor de municions al Àfrica subsahariana. El netwnosequè responsable d’aportar un xip al radar de seguiment d’objectius del míssil Tomawaux els hi financia l’esdeveniment. Tot i així, el tiquet s’anuncia a 17 Euros: “Pa mear y no echar gota”.