dissabte, 17 de juliol del 2010

La caverna mediàtica catalana.



Cada dia hi ha més proves espeleològiques de que la caverna mediàtica catalana i la cova d'Alí Babá, estan connectades per galeries subterrànies amb vocació de clavegueram. Sense la complicitat activa dels periodistes d'oasi i dels mitjans de desinformació massiva, el grau d'inòpia general no té explicació científica. Els focus mediàtics mai no il·luminen la foscor de la gruta, tret de fer-ho per enlluernar amb mitges veritats partidistes.

Ahir, sense anar més lluny, als matins de'n Josep Cuní varen identificar amb terroristes, radicals, fonamentalistes, antisistema, dogmàtics( i altres gents de mala vida), als activistes que "criminalment" varen podar abans d'hora un camp de blat de moro. Calculaven en uns 4.000 Euros el greuge econòmic comés.

Ningú es preguntà que impulsa a una trentena de persones a cometre un presumpte delicte, del que no es repartiran cap benefici lucratiu. Tots els tertulians parlaren favorablement dels transgènics, assegurant ( entre altres barbaritats) que hibridació i modificació genètica eren equivalents. Empeltar fruiters i introduir genoma de medusa en una tomaquera, ho embolicaven junt dins el mateix sac, enmig del assentiment generalitzat.

Lo més escandalós ha sigut negar que el camp fos de transgènics, bo i amagant que de blat de moro que no ho sigui, ja quasi no es planta al principat. Els pocs pagesos en intentar-ho, fa temps que van desistir, davant les contaminacions impunes, que els hi arruïnaven les collites. Contaminacions que els hi feren perdre molts més milers d'Euros, però que no eren noticiables ni quan l'afectat cremava el propi camp com a pública protesta.

Aferrant-se al detall que no era un transgènic experimental, sinó el transgènic que fa anys que es planta ( anomenat BT perquè inclou part del genoma del bacilus turingensis), qualificaren l'acció d'errada per ignorància en amunt. Sense dret a rèplica, sense contrastar opinions confrontades, dicten sentència irrevocable. Són jutge i part, secretaris judicials, policies, fiscals i botxins pel mateix preu, mentre el sistema els mantingui en plantilla.