dilluns, 7 de febrer del 2011

Dijous 10, en favor de les revoltes.


Concentració en solidaritat amb els pobles d'Egipte, Tuníssia....
Dijous 10 de febrer del 2011, 19,30h
Davant l'Oficina de la Unió Europea Pg. de Gràcia amb c/ Provença (davant de la Pedrera).
Convoca: Plataforma Aturem la Guerra i Grup d'Egipcis a Barcelona


SOLIDARITAT AMB LA LLUITA PER LA LLIBERTAT DELS POBLES ÀRABS

Davant de la rebel.lió del poble d’Egipte contra la dictadura de Hosni Mubarak, una de las més brutals dels països àrabs, volem expressar el següent:

1) Manifestem, en primer lloc, la nostra solidaritat amb totes les persones que a Egipte estan lluiten pel seus drets més elementals (pa, treball i llibertat) i que, per això, estan patínt la repressió de la policia del règim dictatorial. Demanem, així mateix, la llibertat de tots els detinguts i presos polítics.


2) Donem suport a la seves reivindicacions més bàsiques: fer fora del poder a Mubarak, acabar amb la corrupció i implantar un sistema democràtic i de justícia social.




3) Condemnem l’intent de les autoritats nord americanes i europees de salvar a Mubarak. Si es veritat que tots estem per la llibertat i la democràcia, és vergonyós que els dirigents occidentals no demanin la seva sortida immediata del poder i, per tant, no hagin expressat la seva adhesió a la principal reivindicació dels milers de persones que s’estan jugant la vida als carrers d’Egipte per fer realitat aquests ideals.

4) Condemnem les agressions i les detencions a periodistes dutes a terme per la policia egípcia, així com les tèbies reaccions del governs occidentals a aquestes greus violacions de la llibertat d’informació.


5) El règim despòtic de Mubarak ha estat, des de fa 30 anys, un fidel aliat d’EE.UU, Israel i les potencies europees. Sense aquest suport internacional, la tirania de Mubarak s’hagués acabat fa molts anys. La llibertat del poble egipci no es pot supeditar als interessos geoestratègics de tots aquests Estats. Alertem de les conseqüències d’intentar potinejar i manipular els desitjos de llibertat de la població d’Egipte per part de les potències occidentals.
Barcelona té un paper especialment rellevant en els esdeveniments actuals perquè l’Acord Euromediterrani, impulsat per l’UE, i del que Egipte es signatari, va néixer a Barcelona. L’Unió pel Mediterrani del que Hosni Mubarak, escandalosament, encara és co-president, juntament amb Sarkozy, té la seva seu a Barcelona.


6) Les poblacions de Tunísia i Egipte han demostrat a la pràctica que les dictadures cauen per les revoltes populars, no pas per les bombes i les invasions militar de les potències imperialistes.

Per tot això EXIGIM:

-Un posicionament clar dels governs català, espanyol i de la resta de la Unió Europea a favor de l’enderrocament del règim de Mubarak.
-Cessament del dictador Mubarak com a co-president de l’Unió per la Mediterrània.
-El final de l’ajuda militar occidental a la dictadura de l’Egipte.
-El final de la col.laboració d’Egipte amb el setge de Gaza.
-En el cas que continuí la repressió, la aplicació immediata de la “clàusula dels drets humans” de l’Acord Euromediterràni i, per tant, la suspensió del tractat esmentat.



PROU SUPORT OCCIDENTAL A LES DICTADURES DELS PAÏSOS ÀRABS!
LLIBERTAT, DEMOCRÀCIA I JUSTÍCIA SOCIAL PEL POBLE D’EGIPTE!
MUBARAK, FOT EL CAMP!
CAP INGERÈNCIA ESTRANGERA AL PROCÉS REVOLUCIONARI EGIPCI
VISCA LES REVOLTES POPULARS A TUNÍSIA, EGIPTE, IEMEN, SÍRIA…!