dijous, 22 de setembre del 2011

La escocesa, espai de creació artística (malgrat tot).


La passada edició dels tallers oberts de Poblenou ens ha permès comprovar l'estat actual de l'antic recinte fabril "La Escocesa".

Hem vist com l'economia productiva era substituïda per runes & males herbes, donant lloc a l'arrelament de l'art urbà que resisteix a sol i serena. Grafits espectaculars decoren un paisatge d'apocalipsi financera, digne de les millors estafes piramidals immobiliàries!


http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.276069209089086.80466.100000580261397&type=1


Del mig centenar llarg de veïns i veïnes que hi tenien residència, amb prou feines hi resta un parell de pisos habitats. Dels milers de m2 de naus industrials, sols n'hi ha un 20% on es fa creació artística i la resta, desaprofitadament buides, són joguina exlucrativa entre les esmolades urpes de l'especulació. Del patrimoni arquitectònic, el valor històric i el be cultural, ja ni ens molestem en parlar-ne. La memòria de barri obrer es desdibuixa, ensorrada pels plans urbanístics de l'ajuntafems. Mentre, els inflabombolles i llurs còmplices consistorials, gaudeixen dels calerons embutxacats en empènyer-nos cap això que en diuen crisi. "Capital lupus homini", que diríem en llatí.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Mireu també http://www.lapagina0.com/artealaescocesa