dimarts, 1 de novembre del 2011

Can Oliva-Artés, sense sostres per tots sants.

Aquest pont de tots els sants, aprofitant l'avinentesa de la tradició mortuòria, han remenat el cadàver de can Oliva-Artés per a desmuntar-li les taulades. Recordem que el seu sarcòfag està situat al bell mig del parc central del Poblenou i que una de les naus va ser reformada per encabir-hi una comissaria. ( per por a les querelles per injúries i calumnies, ens abstindrem de fer cap sarcàstica metàfora comparativa dels uniformats amb grups de zombis del sistema).
El conflicte de can Ricart ha permès aprendre al consistori convenient que, un cop sense sostre, les naus industrials catalogades com patrimoni cultural cauen soles sense que calgui l'antipàtica excavadora destruint-les escandalosament. La meteorologia mediterrània i llurs tempestes de tardor, agafaran desarmades d'aixoplug les parets d'aquest bé arquitectonic d'interès local que el museu d'història de la ciutat volia utilitzar per a fer un mausoleu al treball, (antiga activitat laboral que permetia al veïnat del barri guanyar un jornal diari).

Després de diferents fracasos de projectes per l'espai, i Segons afirmaba BTV en 2010, s'hi havien d'invertir 9 milions d'Euros.....