diumenge, 22 de novembre del 2015

Allò que el vent s'endugué.

Els vents del temps canviants bufen indeturables, enduent-se els records de les promeses incomplertes. Mentre, els vents atmosfèrics i altres incidents meteorològics, segueixen enderrocant el poc que queda del patrimoni arquitectònic de Can Ricart.

Abans d'ahir, una forta rebufada va ensorrar un altre bocí de xemeneia, la barana del costat Oest de la torre, i alguna que altre placa dels sostres que encara resistien.També resisteix dalt d'una teulada corcada un arbre arrelat en un desaigüe des de fa anys !!!!

Avui hi ha hagut jornades de portes obertes en el que serà el futur casal de joves que gestionarà una entitat anomenada La Xemeneia. Veure https://www.facebook.com/La-Xemeneia-531616563551027/?fref=nf .

Us estalviaré la broma fàcil que relacionaria el nom de l'entitat de joves i l'estat deplorable de la part més visible del sistema de transmissió energètic soterrat i centralitzat, del que fa tant de temps denunciem l'escandalós abandonament: http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2015/07/can-ricart-engavinat.html
 
El que no callo és l'aspecte asèptic del nou disseny de casal, extern i intern. Sembla que hagi de ser un ambulatori mèdic, tant per dins com per fora !!!!

Independentment de gustos i estètica, el  milió llargs d'Euros de diners públics esmerçats, serveixen per esborrar la memòria històrica d'aquest bé cultural d'interès nacional. No es reconeix una nau industrial, per molt que t'hi esforcis :-( http://w110.bcn.cat/portal/site/Joves/menuitem.b73e9b19483655297ca47ca4a2ef8a0c

Per posar un exemple allí mateix, les remodelacions que han realitzat en Hangar (https://hangar.org/ca/) no han desfet aquesta visió de recinte fabril. Els arquitectes responsables de perpetrar el nou casal de joves han ningunejat el conjunt on s'inserien, de manera ofensivament amnèsica del passat laboral que esborraven.
El pitjor de tot plegat serà que el nou equip municipal, amb un antic membre de la plataforma Salvem Can Ricart al capdavant (com flamant regidor del districte), doni per bo el que feren els anteriors en el seu càrrec i continuïn mantenint el discurs de que la U.B. apanyarà el despanyat, amb uns diners que ningú diu d'on sortiran, però que de ben segur superaran la xifra dels 15.000.000 d'Euros, pel cap baix.

Així les coses, seguirem vivint en el dia de la marmota http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2015/02/el-dia-de-la-marmota-i-els-cants-de.html. Però com que el vent continuarà bufant, serem més aviat com en La Historia Interminable, on el forat del no-res engoleix el país de Fantasia. Aquí també estalvio acudits fàcils, que no tinc l'humor per a gaires bromes...

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.885614768200481.1073741828.874389989322959&type=3&uploaded=24