dilluns, 20 d’abril de 2009

El rai de La Medusa.

La fragata de l'exèrcit francès "La Medusa" va protagonitzar un episodi de naufragi esgarrifosament semblant a la situació actual de la societat catalana. Va ser una història que escandalitzà França en la seva època i que ens recorda fins a quin grau d'animals que som els humans quan es tracte de sobreviure repartint misèria.

Després de separar-se de la seva flota de imperialistes colonials, la nau atapaida amb més de 200 homes embarranca en les costes africanes que volien saquejar. Mentre la oficialitat i els aristòcrates abandonaven el vaixell en les xalupes de socors, la marineria i els soldats rasos havien de construir-se inprovitzadament un rai, on s’encabiren més de 150 persones. La paraula del capità de remolcar el rai amb les xalupes va ser una infame mentida, i de seguida van tallar les amarres que els unien i els van abandonar a la seva dissort.
Dues setmanes més tard, un altre vaixell de la mateixa flota rescatava una quinzena de nàufrags amb vida, els més forts, que havien sobreviscut matant i menjant-se als seus companys de travessia.

Ara que comença a evidenciar-se que la gran estafa piramidal immobiliària fa aigües, acribillada de forats en la línia de flotació, l’estat escanyol utilitza els magres recursos de que disposa en salvar a les elits que han fet embarrancar l’economia capitalista en els esculls on ens trobem. Amb la falsa promesa de “no deixar ningú en la cuneta”, Zapatero, Montilla i Hereu, es limiten a salvar el cul dels bancs, còmplices imprescindibles del seu terrorisme urbanístic. Quan esclaten cotxes bomba carregats amb 200 hectàrees de 22@, l’onada expansiva és un autèntic tsunami financer que fa naufragar la societat sencera.