dimarts, 14 d’octubre del 2008

Aturem l'urbanisme caníbal!


Notícies fresques de la lluita contra el Pla Caufec a Esplugues.

"M´he encadenat espontàniament per aturar una formigonera que obria un carrer nou no planificat"


No al pla Caufec

V I D E O (la destrucció de la muntanya va començar durant el 2007) "contra el pla Caufec, parem les màquines!"

V I D E O "Acció i estat de les obres pla Caufec (8nov07-26feb08)"

1 comentari:

Anònim ha dit...

Més judicis per defensar la natura

Demà, dimarts 28, té lloc el judici a Eulàlia per encadenar-se a una alzina aquest mes d'agost en protesta per la tala d'arbres que portava a terme la promotora immobiliària del pla Caufec a Esplugues de Llobregat. Tres persones es van encadenar arbres però només la veïna de Finestrelles està acusada de desobediència, danys i coaccions per romandre dues hores al peu d'un arbre fins que la policia va tallar les cadenes.

Aquell dia, tot i l'exagerada presència de policies, cap dels agents va fer res per a impedir que s'estigués treballant sense respectar moltes normes de seguretat legislades.

S'ha convocat una concentració de suport a les 11h als jutjats d'Esplugues.

I quan jutjaran als especuladors, corruptes i destructors?


: : : : : : : :: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


A continuació la notícia que va sortir publicada al setmanari Directa www.setmanaridirecta.info

Tres persones s'encadenen a arbres afectats pel pla Caufec


Oriol Matadepera :: baixllobregat@setmanaridirecta.info

El dimarts 19 d'agost l'alarma en defensa de la natura va tornar a saltar a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). Aprofitant les vacances d'estiu s'han talat molts arbres que formen part del cinturó natural de seguretat entre l'espai urbà i el Parc de Collserola dins les obres del projecte urbanístic Caufec-Porta BCN. A primera hora de la tarda, unes veïnes del barri de Finestrelles van veure com estaven talant dues alzines de més de 20 metres d'alçada i diversos pins en una zona afectada per l'accessibilitat del pla Caufec. L´empresa Jardineria Mitjans, encarregada de l´arrencada d'arbres a les obres, pretenia seguir talant les alzines i els pins d'aquesta gran avinguda d'Esplugues quan dues persones es van encadenar a dos arbres, mentre una altra s'enfilava a un tercer i un grup de deu persones feia suport mostrant l'oposició a la tala. L´acció es va aguantar durant dues hores mentre els treballadors anaven talant els arbres que no estaven protegits i la policia autonòmica i local vigilava de prop al grup concentrat.

L´endemà, des de les sis de la matinada, dues patrulles dels Mossos d´Esquadra protegien la zona on es van acabar d'arrencar els arbres que hi quedaven. Segons Carme Dolcet, membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec, "la policia defensa l'especulació i la destrucció del medi ambient ja que aquestes alzines tenien possibilitats de ser trasplantades". També es remarca la importància de l'alzina donat que és l'arbre particularment mediterrani.

Risc laboral i permisivitat policial
Tot i l'exagerada presència d'efectius policials, cap dels agents va fer cap pas per impedir que s'estigués treballant sense respectar moltes normes de seguretat legislades. Una de les persones presents, membre de Grimpacat (Federació de podadors de Catalunya), va advertir dels riscos i les il·legalitats que s'estaven cometent. Els treballadors operaven amb pantalons curts (haurien de fer-ho amb pantalons antitall); no es feia servir cap mena de protecció per les caigudes (eslingues); no protegien la caiguda de l´arbre amb prou seguretat; i es permetia el pas dels cotxes arran d'arbre. La persona que alertava d'aquest incompliment de normes bàsiques de prevenció de riscos laborals va ser increpada, insultada, empentada i estirada dels cabells per un mosso d'esquadra que justificava la seva actuació en base als crits que va rebre.

Així, mentre dotze policies van ser incapaços d'impedir que es vulneressin aquestes normes de seguretat, una de les persones encadenades va passar per comissaria acusada dels delictes de desobediència, resistència i coaccions i les altres dues van ser identificades en espera de possibles denuncies. Aquestes denuncies s'afegeixen a les ja existents per accions contra el pla Caufec que en els darrers quatre anys ha significat l'acumulació de més de 200 causes judicials, la majoria d'elles pendents de judici. Aquest mes de setembre seran jutjades 35 persones fruit de les accions del maig passat en que es van aturar parcialment les obres del pla Caufec durant tres dies.


--
---
aturem el pla caufec, encara no s'ha fet!
www.noalplacaufec.net
paremoselcaufec@rusc.net
telf 685 269 787