dissabte, 21 de març del 2009

La contracàrrega!

Hi ha una torrentada de dignitat indignada que batega per les venes del jovent. La violència sistemàtica del sistema els hi ha fet bollir la sang. No hi ha per menys; davant l'escandalós robatori de qualsevol esperança de futur, la resposta llògica és el contraatac d'autodefensa. Els sectors estudiantils més partidaris del diàleg han quedat orfes d'arguments davant les càrregues carregades d'odi, de la brigada mòvil dels antiavalots. Ahir, el botifler del Puigcercós parlava per la TV3 (la seva) d'un llinxament mediàtic contra els moSSos. La negació de la realitat cada cop és més escandalosa. Els veritablament llinxats han estat els fills del poble treballador català i els periodistes que intentaven fer la seva feina, molt més honrada que la dels mercenaris uniformats. (Avui, sense anar més lluny, PSC e ICV, s'han pronunciat totalment a favor de la brutalitat policial.) (Tambè els sindicats grocs de CC.OO y UGT consideren "impecables" l'actuació dels Mossos).

En aquesta foto de Jose Colón, s'evidencia que els estudiants poc a poc, a força de patir la repressió del sistema, estàn aprenent a perdre la por i no dubten en plantar cara als homes armats del govern i son ells qui efectuen la primera envestida. Ho podeu veure en el video de Suporttotal a Dvactivisme clicant damunt la foto. El video aquest i els dos anteriors els podeu trobar en el post anterior. És molt interessant comprovar al anar-los veient des del principi, de com la violència policial contra uns estudiants pacífics, que com a armes nomès tenen llibres (primer video), deriva al llarg del dia en una resposta de defensa muntant barricades (segon video), i desprès passen al contraatac (en el tercer video).

Fa uns dies que vam veure unes imatges que ens van recordar el famós quadre de Ramon Casas "La càrrega" , però amb les tornes canviades. Aquesta volta la imatge no era dels barcelonins fugint dels cops dels sabres dels uniformats, sinó contraatacant per tal de defensar els drets més bàsics com el de manifestació. La resposta dels gossos del Sauron i els mètodes de la Guàrdia civil de principis de segle XX, no son gaire diferents. Resulta evident que 100 anys desprès, la violència policial és la mateixa, sols que en comptes de sabres fan servir porres. El que si sembla haver canviat son les substàncies que es prenen abans de cada càrrega, doncs a principis de segle XX diu que sols bebien "carajillus".

Fa poc més de 40 anys, a Paris, l'ocupació estudiantil de la Sorbonne va iniciar el Maig Francès que marca un punt d'inflexió històric. Llavors com ara, l'efervescència estudiantil plantava cara a les agresions del poder establert, amb contundència i determinació exemplars. Voler observar paral·lelismes entre les dues situacions, potser no sigui fer volar gaires coloms...