dimarts, 20 de novembre del 2012

Consell electoral molt encertat :-)

Hola. Us passo una correu meu de campanya electoral. No estic a les CUP però sí les recolzo i les votaré. Per què? Unes quantes raons de pes
Perquè les CUP són una fórmula capaç de qüestionar - a les institucions, però amb tots nosaltres al carrer - l’hegemonia de l’Estat neoliberal en els pròxims anys. L'única a Catalunya. Cadascú que faci la feina al seu territori. No podem esperar a que la marea s'aixequi per afegir-nos-hi, sinó que s'ha de crear entre tots. Perquè ara només podem votar cada 4 anys, i els bancs voten cada dia.

Perquè les CUP no ens representaran ni tindran assessors a dit, sinó que els assessorarem nosaltres (col.lectius, moviments socials..) des de les places i assemblees dels pobles i ciutats.: "No pedimos que confiéis en nosotros, porque la Candidatura d'Unitat Popular sois vosotros". David Fernàndez, num 1 CUP per Barcelona.Perquè vull una democràcia des de baix, real, construïda amb una feina diària de tots, i les CUP s'estan oferint com a cavall de Troia al Parlament per canviar el sistema polític cap a un democràcia radical. Com es veu una i altra vegada, els que manen no saben més que nosaltres - el 99% - , i si els deixem el poder com fins ara en prendran les decisions que els convenen a ells. El poder i les decisions les hem de prendre entre tots.

Porquè l' arribisme i la subalternitat - cap els poders econòmics i els mercats, cap a la disiplina de partit, per lligams de dependència amb els bancs, per estratègies electoralistes, per amiguisme, per mandra intel.lectual i vital - no són el camí, ni ho hauria d'haver estat mai, ara és més que mai evident, per qui vulgui obrir els ulls d'una vegada. Aquest sotmetiment, seguidisme, covardia, no són les opcions de la gent de les CUP, sinó tot el contrari.

Per acabar ja amb la real politik que durant tant de temps els ha servit per justificar-ho tot, per construir terceres i quartes vies que no anaven enlloc, per enganxar-se a la poltrona, al poder, i a teories i paradigmes absurds que aquest oferia.

Perquè el fet que entrin les CUP és la possibiltat de què passi alguna cosa diferent, s'obriran nous espais d'acció, front a l'alternativa de reproduir el mateix, romandre nosaltres amb la indignació i el sentiment d'impotència, i el poder de nou en  mans dels de sempre.
Perquè Botín i els grans poders econòmics estan demanant com a única solució a la crisi - i per mantenir el sistema - una dictadura a Europa al servei de bancs i mercats: "Europa debe pasar de ser un lugar de encuentro y articulación de intereses nacionales a compartir una dirección política única que se anteponga y vele por los intereses de toda la Unión y de todos los europeos". Estem en un creuament de camins i no hi ha marxa enrrera: És el seu plan, o el nostre, i no podem deixar la decisió en mans dels partits de sempre, perquè ja sabem que escolliran.


Perquè ens estan omplint el cap de mentides i de cops, i més seran els que vindran amb la censura, els ERE als periodistes valents (com el recent del País) i la repressió de la dissidència.

Perquè ens volen amagar l'entrada de 60 000 milions d'euros públics al banc dolent a partir del 26 N i la incapacitat de recuperar-ne pràcticament gens. Ja estan el voltors -els fons d'inversió - sobrevolant l'immens parc immobiliari espanyol ofertat en l'atractiu aparador del banc dolent creat a base de retallades als drets del poble. Això és brutal, un atracament a la gent, i un regal als rics i poderosos que tenen les eines per protegir els seus diners. I podeu estar segurs que CiU recolza les maniobres i la censura. No tenim molt de temps per anar esperant i s'ha d'actuar ja.

Perquè els candidats de les CUP són persones que han estat al carrer aquests anys en els moviments socials. CUP que s'estan obrint a les diferents lluites. CUP que han demostrat des dels ajuntaments, que és possible una democràcia diferent i radical.

Perquè també múltiples moviments socials i col·lectius, des de l'esquerra política i l'ecologisme fins al municipalisme alternatiu, donen suport a la candidatura de cares al 25 de novembre, El seu missatge i el dels que els recolzem s'està estenent ja per tot el territori. I encara queda una setmana de campanya!

Perquè sí que es pot repartir, i gestionar entre tots la riquesa, els recursos que ens queden i les feines que tenen sentit (totes aquelles que són imprescindibles per la vida i la llibertat de les comunitats). Perquè s''ha de recuperar el control, i el poder popular sobre els recursos, i deixar ja de privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues. La sobirania ha de ser política, econòmica, alimentària... llibertat i sobirania de la gent a tots els nivells.

Perquè s'han de trencar ja els aliniaments polítics, i empényer tota l'esquerra - política i social - cap a al desobediència i el qüestionament del sistema política i econòmic. Amb l'entrada de la CUP en campanya, ja està començant a passar. Què no passarà si entren un grapat de candidats al Parlament!!

Perquè si les CUP entren, això els foterà molt i molt, ja que son espais i àmbits que els senten i els volen seus. I sinó entren, continuaran rient-se de nosaltres.

Espero haver-vos convençut -sinó ho estàveu ja - que el vot útil, és només el vot CUP :-)

http://www.unitatpopular.cat/
 
Verònica Miró, activista mediambiental i destacada militant de Som lo que Sembrem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

un altre apunt per la reflexió
http://www.diagonalperiodico.net/La-CUP-no-nos-representa-Por-eso.html