dimarts, 27 de novembre del 2012

Valorant els resultats electorals.

Cada dia costa més d'entendre la valoració dels resultats que donen les urnes: Tothom i totdon han guanyat. Els teletertulians i d'altres experts demoscòpics marejan la perdiu, marejan a l'audiència i es marejan a ells mateixos.
Però com que nosaltres varem aprovar les matemàtiques de cinquè de primària, ens veiem en cor d'explicar-vos-les de forma clara :-)
En primer lloc felicitem per la seva victòria a la senyora abstenció, la opció més "no votada" de l'arc parlamentari amb un 31% dels "no vots"
En segon lloc queda Convergència i Unió amb un 21%, els tercers el Psc amb un 10%, el quart lloc és per ERC amb un 9%.....Etc.
Després resulta que no tots els diputats valen el mateix nº de vots, un altre embolic "democràtic" tant sols apte per als que vulguin pujar nota (que no és el nostre cas).
Però fent un acte de fe en la llei d'Hont tenim els escons repartits d'una determinada manera, ja inamobible. I els números canten: Amb una participació del 69'5% dels electors de la comunitat autonòmica de Catalunya, Tenim una bona notícia i una de dolenta: La dolenta és que ens ha sortit un parlament majoritàriament de dretes ( CiU + PP són majoria). La bona és que hi ha dues terceres parts de l'hemicicle en favor d'una consulta d'autodeterminació, malgrat el joc brut d'alguns. Per analitzar els números amb més calma, recomanem escoltar al Viçent Partal:

http://www.vilaweb.cat/noticia/4059053/20121126/video-dades-triomf-sobiranista.html 
 
Tot i així, el que cal que ens quedi clar és que la democràcia no està asseguda en cap escó, està lluitant al carrer, a les xarxes socials, als caus, casals, associacions i mitjans de compartir informacions que desmuntin el tinglado de falsedats en el que se sosté un sistema insostenible.